Simicskó István: fontos a lelkünk és a hitünk ápolása

A lélek és a hit megőrzéséről, ápolásának fontosságáról beszélt a KDNP frakcióvezetője a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Timár felújított görögkatolikus templomának és parókiájának átadásán vasárnap.

Simicskó István hangsúlyozta, napról-napra erősebb hittel kell rendelkezniük az embereknek, mivel jelenleg számos negatív, káros és veszélyes folyamat leselkedik például a gyermekekre, valamint egyre nehezedő próbatételekkel kell mindenkinek megküzdenie a hétköznapokban.
“Meg kell állni a helyünket, le kell küzdeni ezeket a problémáinkat, meg kell tudnunk oldanunk, és ha közösségben és erős hittel dolgozunk, akkor sokkal inkább képesek vagyunk arra, hogy úrrá legyünk a nehézségeken” – fogalmazott a kisebbik kormánypárt képviselője.
Simicskó István köszönetet mondott munkájukért a görögkatolikus egyház minden pásztorának, akik szavai szerint “igazi hittel-lélekkel nevelnek és tanítanak”.
Cselekvésre késztetnek minket, elgondolkodtatnak, nevelnek, vagyis a társadalmi küldetése is megvan az egyháznak – hangoztatta a politikus, megerősítve, szükség van a munkájukra, ezért a mindenkori kormányzat számára fontos feladat az egyházak támogatása.
Kiemelte, a boldog élethez elengedhetetlen a társ és a család, de hasonlóan fontos a szülőföld és a nemzet szeretete, a közösség hitének megerősítése.
A virtuális, de sok veszélyt hordozó világban szükséges a keresztény hit megerősítése, mert ez egy nagyon világos és egyértelmű értékszűrő – szögezte le Simicskó István, hozzátéve, ezzel egyben a békesség képességét is megkapjuk.
Az eseményen Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hitét megvalló, templomba járó, erős görögkatolikus közösség él ebben a Tisza-parti községben.
Ez az ünnep nemcsak az itt élő görögkatolikusnak, hanem az egyházmegye valamennyi hívőjének és településének ünnepe, “nekünk, magyaroknak a szívünk közepébe érő ünnep” – fogalmazott a képviselő.
A timári görögkatolikus templom és parókiát a Magyra falu program pályázata segítségével mintegy 40 millió forintból újították fel. Az imaház külső homlokzatának rekonstrukciója és nyílászáróinak cseréje 15 millió forintból, a parókia felújítása pedig 25 millió forintból valósult meg.