TIM: lezajlott az átadás-átvétel az innovációs területeken

Palkovics László technológiai és ipari miniszter szerdán átadta a korábbi Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) központi épületét és munkafolyamatait Csák János kulturális és innovációs miniszternek – jelentette be a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

A közleményben emlékeztettek: a kutatás-fejlesztési és innovációs ráfordítások megduplázódtak az elmúlt években, a kutatók száma 2010 óta a kétszeresére nőtt; ez a legnagyobb arányú bővülés Európában.
A felsőoktatási modellváltás nyomán a hallgatók több mint kétharmada alapítványi fenntartású intézményekben tanul, az egyetemek felmért igényeik alapján összesen 2700 milliárd forintból hajthatnak majd végre újabb beruházásokat.
Kitértek arra is, hogy a megújított szakképzésben a technikumok öt év alatt érettségit is adnak, a szakképző iskolákban gyorsabban szerezhető biztos foglalkoztatást és tisztességes bérezést biztosító szakma. A diákok felmenő rendszerben általános ösztöndíjat, az iskolákból kilépők pályakezdési támogatást kapnak – tette hozzá a TIM.
Palkovics László, aki az ötödik Orbán-kormányban technológiai és ipari miniszterként dolgozik, sok sikert kívánt az ágazati feladatok továbbviteléhez Csák János kulturális és innovációs miniszternek – olvasható a közleményben.