Fidesz: a baloldal megélhetési válságot és brutális megszorításokat hozott a magyarokra

A baloldal megélhetési válságot és brutális megszorításokat hozott a magyarokra – reagált a Fidesz csütörtökön Barkóczi Balázs (Demokratikus Koalíció) nyilatkozatára.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében álságosnak nevezte, amikor “Gyurcsányék” beszélnek áfacsökkentésről.
Kiemelték: amikor a baloldal hatalmon volt, minden élelmiszer áfáját emelte, ráadásul a legtöbb élelmiszer esetében több mint duplájára növelték azt. A baloldal megélhetési válságot és brutális megszorításokat hozott a magyarokra – tették hozzá.
Ezzel szemben a Fidesz-KDNP már az elmúlt években több termék esetében jelentős áfacsökkentést vezetett be – hívták fel a figyelmet, megjegyezve, hogy a baloldal ezek közül egyiket sem támogatta.
Hangsúlyozták: a Fidesz-KDNP mindent megtesz azért, hogy megvédje a magyarokat a háborús inflációtól és annak káros gazdasági következményeitől, ezért több termék árát befagyasztották.
Azonban, ha a baloldalon múlna, sem élelmiszerárstop, sem benzinárstop, sem kamatstop és rezsistop sem lenne, helyette a magyar emberekkel fizettetnék meg a háború költségeit – fogalmaztak a közleményben.