Hollik: a baloldal az olajembargós vitában a magyar emberek helyett ismét Brüsszel mellé állt

A Fidesz szerint a baloldal az olajembargós vitában a magyar emberek helyett ismét Brüsszel oldalára állt.

Hollik István, a kormánypárt kommunikációs igazgatója hétfői videónyilatkozatában azt mondta: baloldali országgyűlési képviselők és európai parlamenti képviselők is megerősítették, ha rajtuk múlna, támogatnák és megszavaznák az uniós javaslatot.
Ezzel szemben – hangsúlyozta – a Fidesz-KDNP nem fogja hagyni, hogy “Brüsszel a magyar baloldallal karöltve” veszélybe sodorja a rezsicsökkentést, a családtámogatásokat és romba döntsék mindazt, amit az elmúlt 12 évben elért a kormány.
Továbbra is kitartunk Magyarország és a magyar emberek érdekei mellett, megvédjük a rezsicsökkentést, hiszen nem fordulhat elő, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát – jelentette ki Hollik István, aki arra kérte a miniszterelnököt, hogy továbbra is tartson ki a Fidesz-KDNP álláspontja mellett, és mondjon nemet Brüsszel olajembargós javaslatára.
Jelezte: hétfőn kezdődik az Európai Tanács ülése, ahol komoly csaták várhatók ebben az ügyben. Hollik István úgy értékelt: a brüsszeli olajembargós javaslat egyértelmű támadás a magyar gazdaság és a rezsicsökkentés ellen, bevezetése pedig “felérne egy magyar gazdaságra ledobott atombombával”. Az árak azonnali emelkedésnek indulnának, a benzin legalább 700, a gázolaj legalább 800 forintra nőne, áruhiány lépne fel – tette hozzá.