A DEAC nyerte a jégkorong Szuperkupát

A Magyar Kupa-győztes DEAC nyerte a jégkorong Szuperkupát, miután 4-1-re legyőzte a bajnok FTC-Telekom csapatát a Tüskecsarnokban vasárnap.

Hell Szuperkupa: Debreceni EAC – FTC-Telekom 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)
———————————————–
gól: Mihalik A. (5.), Dalecky (8.), Szoszunov (34.), Révész (48.), illetve Kestilä (53.)

Egy évvel ezelőtt is ez a két csapat találkozott egymással a Szuperkupában, akkor simán nyert az FTC, ám most alaposan változott a helyzet.
Hiába birtokolta kicsivel többet a korongot a fővárosi együttes, a gólokat a debreceniek lőtték. Az 5. percben Mihalik András nagy sebességgel lekorcsolyázta védőjét, kapu elé tört, elfektette Arany Gergelyt, és a kapus fölött a hálóba emelt. Három perc múlva Jan Dalecky kapott szép passzt, ezzel kilépett, és a bal felső sarokba bombázott.
A DEAC kettős emberelőnyben a kapuvasat találta el, majd az egyik palánk fölötti védőplexi berepedt, és ezért szűk negyedórás kényszerszünet következett.
A második harmadban felpörgött az FTC, emberelőnybe került, ez alatt egyszer a kapuvason csattant a pakk, majd Hetényi Zoltán védett karral. Ám ahogy Oleg Szoszunov – aki 205 centijével a magyar mezőny valaha volt legmagasabb játékosa – visszatért a büntetőpadról, elérte a kivágott korongot, és szólójából Arany lábai között a kapuba lőtt.
A forgatókönyv a záró húsz percre sem változott. Egy kisebb védelmi megingást Révész Marcell használt ki. Az 53. percben szépített a fővárosi gárda, Aku Kestilä lőtt a rövid sarokba balról. A hajrában megint jól védekezett a hajdúsági csapat, a ferencvárosi Tóth Gergő pedig verekedés kezdeményezéséért végleges kiállítást kapott.
Ezzel a DEAC fennállása első Szuperkupa-diadalát aratta.
A két együttes pénteken Debrecenben, a bajnoki rajton ismét összecsap.