IFFHS – Varga Barnabás a világranglista második helyén

Varga Barnabás, a Paks csatára a második helyre lépett előre a labdarúgók nemzeti bajnokságok szerinti eredményességi világranglistáján azzal, hogy pénteken háromszor is betalált a Kecskemét kapujába, s 16-ra növelte idei NB I-es találatai számát.

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS a magyar játékos fotójával illusztrált keddi összegzése szerint Vargát csupán az argentin Germán Cano előzi meg, aki brazil klubcsapata, a Fluminense színeiben 17 gólnál jár 2023-ban.
Az IFFHS kiemelte, hogy Varga a Paks legutóbbi 10 bajnoki találatából egymaga 9-et szerzett. Jelenleg mögötte van a rangsorban a Manchester City norvég támadója, az Aranycipőre a legnagyobb eséllyel pályázó Erling Haaland is, akinek az idei termése 13 gól, ez pedig jelenleg a 14. pozíciót jelenti számára.
A január 1. és április 30. közötti időszakot figyelembe vevő listán a harmadik helyezett Declan McManus is 16 találatot jegyez, de mivel a bajnokságok erősorrendjében a walesi a magyar mögött van, a skót futballista Varga Barnabás mögé szorul.
A pillanatnyi világranglista dobogósai:
1. Germán Cano (argentin, Fluminense) 17 gól
2. Varga Barnabás (Paks) 16
3. Declan McManus (skót, The New Saints) 16