Lovrencsics a horvát másodosztályban folytatja 

Lovrencsics Gergő a horvát másodosztályban érdekelt NK Solin (Salona) labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

“A gyorsaságáról, technikájáról és pontos keresztpasszairól ismert Lovrencsics támadásban dinamizmust és kreativitást, védekezésben pedig biztonságot tud vinni a játékba” – jellemezte új igazolását a klub közösségi oldala.
A 34 éves jobbszélső Magyarországon futballozott Budafokon, Pécsen, Pápán és a Ferencvárosban, légiósként pedig szerepelt a lengyel Lech Poznanban. Az előző két szezont a Hajduk Splitnél töltötte. A 44-szeres válogatott Lovrencsics, aki 2016-ban és 2021-ben is szerepelt az Európa-bajnokságon, pályafutása során volt magyar és lengyel bajnok, valamint magyar és horvát kupagyőztes.
A Solin (Salona), amely Split elővárosa, két forduló alatt egy pontot gyűjtött a 12 klubot számláló horvát másodosztályban.
A futballista az M1 aktuális csatornán elmondta, azért döntött így, mert “több legyet ütöttek egy csapásra”: nem kell befejeznie játékos-pályafutását – mert egyelőre nem akar visszavonulni -, de mellette el tud kezdeni edzősködni, és a család is megtalálta a számításait, nagyon jól érzik magukat Splitben. Hozzátette, az U6-U7-es korcsoport edzője lesz, és a fiai is szerepelnek majd a csapatban.
Lovrencsics elárulta, érdeklődtek iránta a magyar másodosztályból és külföldről is, de az NK Solin ajánlata volt a legjobb a számára. Szerződése egyelőre egy idényre szól. Megjegyezte, szerinte reális esélyük van az első három hely valamelyikének megszerzésére.