Papp Kristóf ismét megcélozza az NHL-t

Papp Kristóf, a Northern Michigan Egyetem jégkorongozója tanulmányai befejezése után megcélozza az észak-amerikai profiligát (NHL), ehhez pedig szerinte az észak-amerikai egyetemi ligán (NCAA) keresztül vezet az út.

“A jelen a legfontosabb, és úgy gondolom, hogy ezt az évet még erősen kell zárni, még van utána egy évem az egyetemen és utána az a célom, hogy az NHL-ben tudjak kezdeni” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának a játékos, aki az NHL 2020-as amatőr játékosbörzéjén (draft) már szerepelt, de nem választották ki, ami miatt – mint most elmondta – egyáltalán nem csalódott.
A Northern Michigan Wildcats játékosa ebben a szezonban 24 meccsen 8 gólnál és 7 gólpassznál jár. Csapatát – melyben Halász Béni is játszik – esélyesnek tartja konferenciája megnyerésére, a folytatásban pedig az NCAA országos tornáján bizonyítana.
A 21 éves hokis kilenc éves kora óta az Egyesült Államokban játszik, így teljes mértékben az amerikai stílust részesíti előnyben, csakúgy, mint Kevin Constantine, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Papp Kristóf szerint a szakember hatalmas előrelépést jelent a válogatottnak és – abban az esetben ha beválogatják – játékával ő is szeretné hozzásegíteni a nemzeti csapatot a bentmaradáshoz a májusi elitvilágbajnokságon.