Szerencsejáték Zrt.: 66 éves az Ötöslottó

Milliárdokkal várja 66. születésnapján a játékosokat Magyarország legrégebbi számsorsjátéka, az Ötöslottó – közölte a Szerencsejáték Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, hogy 1957. február 13-án kezdték meg a szelvények értékesítését, és a játék 66 éves története során 44-en váltak milliárdossá.
A Szerencsejáték Zrt. kutatása szerint az Ötöslottó ismertsége a felnőtt lakosság körében csaknem százszázalékos, a 18 év felettiek csaknem fele rendszeresen ötöslottózik, hetente átlagosan 3,5 millió alapjátékszelvénnyel.
1991-es megalakulását követően a Szerencsejáték Rt.-nél az első kilencszámjegyű nyeremény 1992-ben talált gazdára, amikor a tizenkéttagú dinnyekertész család 125 090 951 forintot nyert, a nyereményből pedig megajándékozták a horti rendőrőrsöt egy nagyértékű számítógéppel, amellyel az egyenruhások csatlakozhattak a rendőrség adatrendszeréhez.
Az ezredfordulóhoz közeledve, 1999-ben a 37. játékhetében alakult meg a „milliárdosok klubja”, ekkor lépte át az Ötöslottó főnyereménye a bűvös egymilliárdos határt. Az Ötöslottó csúcstartó nyereményét 2020-ban vihették haza, amikor egy szerencsés nyertes a 13. játékhéten 6,43 milliárd forinttal lett gazdagabb – tették hozzá.
Közölték azt is, hogy az Ötöslottón most is milliárdok várják a játékosokat, ugyanis 16 hete nem született telitalálatos, így a várható főnyeremény 2,82 milliárd forintra nőtt.