Magyar Nemzet: letartóztatták Gyömrő ellenzéki polgármesterét

Bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt őrizetbe vették, majd letartóztatták Gyenes Leventét, Gyömrő ellenzéki polgármesterét – írta csütörtöki online kiadásában a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint a napokban megjelentek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói a városvezető otthonánál, majd öt társával együtt őrizetbe vették Gyenes Leventét. Hozzátették: a hat gyanúsítottat a Szombathelyi Járásbíróság nem jogerősen csütörtökön letartóztatta.
Hat ember letartóztatását, valamint a nyomozás indoklását a Vas Megyei Főügyészség is megerősítette a Magyar Nemzetnek, a gyömrői polgármesteri hivatal azonban nem adott tájékoztatást – írták.
Gyenes Leventét 2016 tavaszán a Szegedi Ítélőtábla a kecskeméti számlagyárként ismerté vált büntetőügyben jogerősen kilenc hónap, két évre felfüggesztett felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt, a közügyek gyakorlásától azonban nem tiltotta el.
A polgármester (Gyömrő 200 Kör) lemondott posztjáról, de az augusztus végi időközi választáson újra nyert. Tisztségét méltatlanság miatt 2017. január 11-én megszüntette a Budapest Környéki Törvényszék.
Gyenes Leventét a Jó itt élni! Közösség színeiben a 2019. októberi önkormányzati választáson újra megválasztották Gyömrő polgármesterének.