Az MFB 3,5 milliárd forint nyereséget könyvelt el az első hat hónapban

Az MFB 3,5 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el idén az első fél évben szemben a tavalyi első fél évi 0,78 milliárddal – tette közzé a pénzintézet a nemzetközi számviteli standardok szerinti nem auditált, nem konszolidált pénzügyi kimutatásait a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn.

A beszámoló alapján az MFB eredménytartaléka a tavaly január-júniusi 15,1 milliárd forintról 18,3 milliárdra javult idénre.
Az MFB hitelállománya az egy évvel korábbi 1070,2 milliárd forintról 1032 milliárd forintra csökkent 2021 első felében; ezen belül az ügyfelekkel szembeni hitelek 1032 milliárdról 995,6 milliárdra mérséklődtek.
A pénzintézet nettó kamatbevétele 10,5 milliárd forintot tett ki idén az első fél évben, ami 4 milliárd forinttal haladja meg a tavaly ilyenkorit.
A bank saját tőkéjének értéke alig változott az egy évvel korábbi helyzethez képest; 366,4 milliárd forintot tett ki a fél év végén.
A céltartalékok értéke a tavaly június végi 1,8 milliárd forinthoz képest 1 milliárd forinttal magasabb lett idén az első fél év végére – derül ki a kimutatásból.