BÉT – Alulteljesítő a hazai részvénypiac, a Richterre érdemes figyelni

Az elmúlt időszakban látványosan gyengébben teljesített a BUX index a fejlett piaci, de a régiós részvényindexeknél is, ennek ellenére „lehetnek izgalmak” a hétfői kereskedésben az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint, aki úgy vélte, a vezető részvények közül a Richterre érdemes figyelni.

Varga Zoltán az MTI-nek küldött kommentárjában kitért arra, hogy a gyógyszerpapír árfolyama a tavaly december óta tartó csökkenő trendvonalat próbálta áttörni, de egyelőre nem sikerült, pontosan azon zárt pénteken, 7800 forintnál. E szint áttörése esetén folytatódhat a pozitív korrekció, és a következő fontos ellenállási szint a 200 napos mozgóátlag lehet 7928 forintnál – tette hozzá. A Richter-papírok árfolyama pénteken 180 forinttal, 2,36 százalékkal nőtt, 2,5 milliárd forintos forgalomban.
Az OTP jegyzése továbbra is lefelé tart, fontos támaszok 10 535, majd 10 362 forintnál húzódnak. A Magyar Telekom a 394 forintos szint felett próbál stabilizálódni, a következő szint 403 forintnál van – közölte az elemző.
A Mol grafikonján sincs fordulat, a következő támasz 2630 forint közelében található. Varga Zoltán emlékeztetett: a Mol pénteken adott ki tájékoztatást, miszerint a MOL RES Investments és a vele összehangoltan eljáró társaságok az Alteo részvények megvásárlásához szükséges minden versenyhatósági engedély iránti kérelmet beadták.
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX pénteken 139,87 pontos, 0,32 százalékos emelkedéssel 44 440,48 ponton zárt, a részvénypiac forgalma 6,6 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.