Ezerháromszáz motoros vehet részt ingyenes vezetéstechnikai tréningen

Ezerháromszáz motorosnak szerveznek ingyenes vezetéstechnikai tréninget a Moto Safety közlekedésbiztonsági rendezvénysorozaton – tájékoztatta a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hétfőn az MTI-t.

A tavalyi három után idén már hat állomásra látogat el a HUMDA motoros közlekedésbiztonsági rendezvénysorozata. A résztvevők a Pécs-Pogány repülőtéren (április 15-én), a mogyoródi Hungaroringen (április 22-én), a szegedi repülőtéren (május 6-án), a zsámbéki DrivingCamp vezetéstechnikai pályán (június 24-én), a máriapócsi RabócsiRingen (július 16-án) és a zalaegerszegi ZalaZONE járműipari tesztpályán (augusztus 6-án) fejleszthetik képességeiket, szerezhetnek gyakorlatot éles helyzetekben, szakértő instruktorok segítségével – írták.
A motorosok közlekedésbiztonsága kiemelten fontos a HUMDA számára, az elsajátítható tudás pedig rendkívül hasznos a tavasztól újra két keréken közlekedőknek – tették hozzá.
A közlemény szerint négyszer egy-egy órás gyakorlati tréningen és kétszer egyórás elméleti előadáson vehetnek részt a regisztrálók, akik egyebek mellett a szlalomozást, a vészfékezést, az akadályok és a vészhelyzetek elkerülését gyakorolhatják. A pécsi, a szegedi, a máriapócsi és a zalaegerszegi helyszíneken 200 motoros vehet részt a képzésen, a Hungaroringen és a DrivingCamp pályáján pedig 250-250 jelentkezőt fogadnak – ismertették.
A jelentkezési lehetőség néhány héttel az egyes programok előtt nyílik majd meg a humda.hu oldalon, a részletekről szintén a honlapon, valamint az ügynökség közösségi felületein lehet majd tájékozódni. Az első tréningre várhatóan április 6-ától lehet majd jelentkezni
Az esemény fővédnökét, Palkovics Lászlót, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztost idézve azt írták: a közúti balesetek több mint kilenctizedét emberi hiba okozza, ez a felkészültebb közlekedők révén jelentősen csökkenthető. „Ezért is javaslom minden érintettnek, hogy jelentkezzen a HUMDA Moto Safety programjára” – emelte ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.
Tavaly három helyszínen, Mogyoródon, Zalaegerszegen és Máriapócson összesen 800 motorosnak szervezett a HUMDA sikeres vezetéstechnikai tréninget – olvasható a közleményben.