Hidvéghi Balázs: meg kell védenünk a gyermekeinket

Észnél kell lenni, meg kell védeni a józan ész szabadságát, és meg kell védeni a gyerekeket a genderelmélet terjesztőinek agresszív támadásaitól – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője Brüsszelben, Szilvay Gergely A gender-elmélet kritikája című könyvének angol kiadása bemutatóján kedden.

Hidvéghi Balázs magyar újságíróknak nyilatkozva kiemelte: a genderelmélet és az ideológia mögé felépült politikai filozófia veszélyes, ugyanis a legalapvetőbb, a józan észből következő kategóriákat kérdőjelezi meg, tagadja el.
„Ilyen a férfi-női kettősség, az, hogy fiúnak vagy lánynak születünk, és mindaz, ami ebből következik, az ő célkeresztjükbe került. Mindenkit elítélnek, aki megkérdőjelezi az általuk előterjesztett abszurditásokat” – fogalmazott.
A genderelmélet népszerűsítői evidenciákat tagadnak rendkívül agresszíven, széleskörűen, ami már a nyugat-európai politikai diskurzust is befolyásolja – mondta. Szavai szerint látható ez a politikai közbeszédben, az egyetemi szférában, beszivárgott már az Európai Parlament falai közé, valamint az iskolákba, az óvodákba, és olyan dolgot erőltet, amely veszélyt jelent a gyerekek számára. Megkérdőjelezi a gyerekek nemiségét, és olyan javaslatokkal áll elő, hogy a nemet meg lehet változtatni, holott azt nem lehet megváltoztatni, rombolni, csonkolni lehet, jóvátehetetlen kárt lehet okozni, de nem lehet megváltoztatni. Ez egy hazugság – jelentette ki.
Mindez ellentétes a szabadsággal, a szabad gondolkodással, a gondolkodási szabadsággal, a kifejezési szabadsággal, véleményszabadsággal – húzta alá.
„Ellen kell ennek mondani” – emelte ki Hidvéghi Balázs, majd emlékeztetett: Magyarország időben lépett azzal, hogy meghozta a gyermekvédelmi törvényt. Közölte, a törvény támadás alatt áll mind az Európai Parlamentben, mind az Európai Bizottságban, azonban Magyarország ezt nem engedi, „a gyermekeink ugyanis fontosabbak számunkra, mint az, hogy itt ez kinek tetszik vagy kinek nem”.
Szilvay Gergely arról beszélt, hogy A gender-elmélet kritikája című könyv egyebek mellett hangsúlyozza: a gyerekeket meg kell menteni attól, hogy túl korán szembesüljenek bizonyos kérdésekkel. Nem elsősorban a szexualitás kérdésével, hanem az azzal kapcsolatos „nagyon abszurd” elméletekkel, amelyek az életet akár már nagyon pici korban megváltoztathatják – mondta.
„Itt világok harcolnak egymással” – fogalmazott.
Közölte ugyanakkor, noha genderelmélet Magyarországon is tért hódít, Nyugat-Európában már több ország elkezdte felülvizsgálni a nemváltozatsással kapcsolatos szabályozásait, köztük azt, hogy adható-e kamaszkorúaknak hormonkezelés. Van tehát egyfajta, ha nem is időben való ébredés, de észlelése a valóságnak, miután sokan pórul jártak, sokan megbánták, hogy nemváltó műtétet végeztek – mondta.
„A nemváltoztatást nem lehet visszacsinálni. Jogod van hozzá, de visszacsinálni nem lehet. És aztán végképp olyan testben ragadsz, amilyet nem szeretnél” – fogalmazott.