Tanévkezdés – Simicskó István: lelki igény a segítségnyújtás

Lelki igény, hogy tudjunk segíteni – mondta Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szerdán Budapesten, azzal kapcsolatban, hogy képviselőcsoportja tanszereket adományozott rászoruló családoknak.

Simicskó István az Ökumenikus Segélyszervezet országos központjában elmondta: a KDNP képviselőcsoportja igyekszik segíteni azokat a családokat, amelyek nem tudják biztosítani gyermekeiknek az iskolaszereket. Évek óta hagyomány, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével iskolatáskákat, tanszereket osztanak szét azért, hogy a nehéz helyzetű kisdiákok egyenlő esélyekkel indulhassanak a tanévben.
A kormánypárti politikus, Újbuda országgyűlési képviselője jó tanulást kívánt a gyerekeknek és hangsúlyozta, hogy a KDNP a jövőben is minden segítséget igyekszik megadni a rászorulóknak.
Szászfalvi László, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezető-helyettese a rendezvényen kiemelte: pártja elkötelezett az elesettek, hátrányos helyzetűek támogatásában, ez keresztény hitükből, a szeretet erejéből és felelősségéből is fakad. A kormánypárti politikus köszönetet mondott az Ökumenikus Segélyszervezetnek az adományok elosztásáért. Kiemelte: a segélyszervezet követi azt a bibliai igazságot, amely szerint jobb adni, mint kapni.
A KDNP frakciója iskolatáskákat, füzetek, írószereket adományozott rászoruló családoknak a tanévkezdéshez.