Fidelitas: nem szabad engedni, hogy a baloldal újra felszakítsa a határon túliak sebeit

Nem szabad engedni, hogy a baloldal újra felszakítsa azokat a sebeket, amelyeket 2004-ben okozott a határon túli magyaroknak – hangzott el a Fidelitas Facebook-oldalán vasárnap közzétett videóbejegyzésben.

A Fidesz ifjúsági szervezetének felvételén Paizs Andrea erdélyi születésű fiatal úgy fogalmazott, hogy 2004-ben Magyarországon a magyart magyar ellen uszították, a szülei pedig éveken át cipelték azt a fájdalmat, amelyet 2004. december 5-én okozott nekik a Gyurcsány-kormány.
„Elárultak és megtagadtak minket, a baloldal megpecsételte a határon túli magyarság sorsát, hontalanokká váltunk” – mondta. Kiemelte: a „saját nemzetünk mondott ránk nemet, elvágták a gyökereinket”.
Magyarországon akkor románok voltak, Romániában azóta is, és mindenkor magyarok lesznek, akkor is, ha anyaországuk baloldali pártjai, a DK, az MSZP, a Jobbik, a Momentum, az LMP és a Párbeszéd ellenük kampányol – mondta Paizs Andrea.
Példaként említette erre, hogy a „Gyurcsány-párt politikusai sajnálják a határon túli magyaroktól a lélegeztetőgépeket”, Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke pedig „sajnálja tőlünk a maszkokat”.
Aláhúzta: „2010 májusáig kellett várnunk arra, hogy visszaadják a becsületünket, és amit a baloldali kormány földbe tiport, azt a nemzeti kormány felemelje”.
„Gyurcsányék akkor is ellenünk szavaztak, de győzött a szív, győzött a határok feletti összetartozás ereje, és végre valaki kimondta: mi egy vérből valók vagyunk” – fogalmazott.
„Ne engedjük, hogy ezeket a sebeket a baloldal újra felszakítsa! Soha többé baloldal!” – zárta szavait Paizs Andrea.