Szili Katalin: a járvány idején helytálló nőket ismerjük el

A koronavírus-járvány idején helytálló nőket ismerjük el a Nők Magyarországért díjjal, a célunk az, hogy olyan embereket ismertessünk meg a társadalommal, akik a hétköznapok hősei – erről Szili Katalin, a Nők Magyarországért Klub alapító tagja beszélt szerdán az M1 aktuális csatornán.

Szili Katalin annak apropóján beszélt erről, hogy július 31-ig bárki jelölhető az elismerésre.
Négy kategóriában – egészségügy, szociális ellátás, oktatás és egyéb – lehet jelölni azokat a nőket, akik a járvány idején bátran, kitartóan és példamutató módon helytálltak azokon a területeken, amelyek működése kiemelkedő fontosságú volt a járvány terjedésének lassítása, a betegség megelőzése és kezelése, a járvány negatív hatásainak csökkentése, vagy a járvány idején az életfeltételek biztosítása érdekében.
A díjazottak kategóriánként 5 millió forintos támogatást kapnak.
A mindennapokban ténykedőket szeretnénk elismerni és azt megmutatni, hogy odafigyelésért, szeretetért is elismerést kaphat valaki, olyan morális értékekért, ami a 21. század világából hiányzik – fogalmazott Szili Katalin. Hozzátette: már a 130-at is meghaladta a beérkezett jelölések száma olyan nőkről, akik a saját közösségük érdekében sokat tettek.