Női kosárlabda EK – A polgármester szerint Szekszárdon minden adott a magas színvonalú rendezéshez

Ács Rezső polgármester szerint Szekszárdon minden lehetőség adott, hogy magas színvonalon rendezzék meg a női kosárlabda Európa Kupa négyes döntőjét péntektől vasárnapig.

Öt év szisztematikus munkájának eredménye, hogy a tolnai megyeszékhely előbb felkerült Magyarország, majd Európa kosárlabda-térképére – mondta Ács Rezső a pénteki sajtótájékoztatón. A városvezető közölte, az Atomerőmű KSC-re nemcsak egy egyesületként tekint a város, hanem egy olyan szakmai műhelyre, ami azon túl, hogy széles utánpótlásbázisra épít, szerte Európában megismerteti Szekszárd nevét a sportszerető közönséggel. Ennek különös jelentősége van a koronavírus-járvány idején, amikor a turisták elmaradnak a városból.
Szabó Noémi sportigazgató úgy fogalmazott, hogy Ács Rezső az első polgármester a városban, aki komolyan veszi a kosárlabdát, és öt évvel ezelőtt – amikor szerződést kötöttek Djokics Zseljko vezetőedzővel – a megelőző időszakhoz képest nagyobb támogatáshoz segítette a klubot. Ez is elengedhetetlen volt ahhoz is, hogy most Szekszárd rendezhesse az Európa Kupa négyes döntőjét, amire mind a négy résztvevő csapat pályázott, köztük Európa leggazdagabb klubjai.
A sportigazgató hangsúlyozta, hogy a torna megszervezéséhez állami támogatást kaptak, ami eddig keveseknek sikerült ebben a sportágban. Kiemelt jelentősége van ennek a világjárvány idején, amikor a támogatás nagy része azokhoz a vendéglátósokhoz, szállásadókhoz jut majd el, akik egyébként a pandémia miatt nem működhetnek normális körülmények között.
A sportcsarnokot a szervezők felkészítették a döntő lebonyolítására, és a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) vezetői is ellátogatnak Szekszárdra, hiszen szerepük lesz a díjátadón. Szabó Noémi abban bízik, hogy az Atomerőmű KSC játékosainak is főszerep jut majd a díjak átvételénél. Ennek kulcsa a sportszakember szerint a kemény védekezés lehet az olasz Reyer Venezia elleni elődöntőben, pénteken.
A másik ágon a francia Carolo Basket és a spanyol Valencia találkozik.