Az Égei-tenger stabilitásáról is tárgyalt Joe Biden az újraválasztott görög miniszterelnökkel

Az Égei-tenger térségének stabilitásáról is tárgyalt az amerikai elnök és az újraválasztott görög miniszterelnök vasárnap telefonon – közölte a Fehér Ház, amely azt is bejelentette, hogy Joe Biden jövő hét végén hivatalos látogatásra Európába indul.

A Fehér Ház közleménye szerint Joe Biden amerikai elnök gratulált Kiriákosz Micotákisznak újraválasztása alkalmából. A telefonos megbeszélésen mind a NATO-n belüli védelmi együttműködés fontosságáról, mind a kétoldalú gazdasági és társadalmi kapcsolatok erősítéséről szó esett.
Megerősítették, hogy az Egyesült Államok és Görögország folytatja a szoros együttműködést a mindkét fél számára prioritásnak tekintett kérdésekben, így a stabilitás fenntartásában az Égei-tenger térségében.
A Fehér Ház szintén vasárnap azt is bejelentette, hogy Joe Biden jövő hét végén európai hivatalos látogatásra indul.
Az elnök körútját vasárnap Londonban kezdi, ahol találkozik III. Károly királlyal és Rishi Sunak miniszterelnökkel, és a kétoldalú kapcsolatok további erősítéséről tárgyal.
Joe Biden július 11-12-én részt vesz a NATO Vilniusban szervezett csúcstalálkozóján, ezt követően pedig Helsinkiben az északi országok vezetőivel találkozik.