Menczer: készen állunk a magyar-szlovák kapcsolatok továbbépítésére

Sokat dolgoztunk azért, hogy Magyarország és Szlovákia együttműködése folyamatosan fejlődjön, és készen állunk arra, hogy kapcsolatainkat tovább építsük – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfői Facebook-bejegyzésében.

Menczer Tamás kifejtette: a Szlovák Nemzeti Tanács elnöke „valószínűleg elnézte a naptárat, tisztelettel felhívjuk Boris Kollár figyelmét arra, hogy a XXI. században élünk”.
Hangsúlyozta: az elmúlt évtizedben „mi nagyon sokat dolgoztunk azért”, hogy Magyarország és Szlovákia együttműködése folyamatosan fejlődjön, és azzal mindkét ország jól járjon.
„Szép eredményeket értünk el együtt, és készen állunk arra, hogy kapcsolatainkat tovább építsük az Európai Unió keretein belül, melynek már régóta mindketten tagjai vagyunk” – fogalmazott az államtitkár.
Menczer Tamás arra reagált, hogy sajtóhírek alapján Boris Kollár, a szlovák parlament elnöke szerint elképzelhető, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök segítségével Orbán Viktor miniszterelnök átrajzolja Szlovákia határait.